Geschreven tekst is nog steeds een van de sterkste middelen om je verhaal te vertellen. Je kunt er alles in kwijt: je kunt wat je schrijft nuanceren of juist ruimte openlaten voor de verbeelding van de lezer. Je kunt je lezer meenemen op prachtige tochten door je fantasie of helpen bij het in elkaar zetten van een kast. Je kan kort en bondig samenvatten of juist eindeloos uitweiden over details. De lezer kan teruglezen, herlezen of overslaan. Geschreven (of geprinte, of virtuele) woorden zijn een magisch middel – mits helder en foutloos geschreven.

(Eind)redactie
Ik ben een taalnazi, ik geef het grif toe. Het is niet dat ik er plezier in heb om anderen te corrigeren, maar voor mij voelt het nalopen en verbeteren van teksten als opruimen of schoonmaken. Het liefst heb ik teksten die vol fouten staan, dan kan ik tenminste helemaal losgaan. Ik loop teksten niet alleen na op puntjes en komma’s maar ook op inhoud, de opbouw en clustering van het verhaal, zinsbouw en woordkeuze. In sommige gevallen doe ik zelfs research naar bepaalde claims of standpunten, zodat de opdracht-/werkgever en ik zeker weten dat de informatie die wordt gedeeld juist is.

Tekstschrijven
Ik kan ook teksten (her)schrijven, van uitgebreide (werk)instructies tot korte pakkende teksten voor social media. Mijn opleiding (HBO Crossmediale Communicatie) helpt hier ook natuurlijk ook bij, want bij het schrijven van een tekst kijk ik niet alleen naar de inhoud, maar ook naar de doelgroep, de context en het medium.

Tekstschrijven is over het algemeen een coproductie: bestaande tekst omschrijven of een opzet schrijven waar een werk-/opdrachtgever op kan schieten. Voor een indruk van mijn schrijfstijl kun je kijken op onderstaande websites, waarbij vermeld moet worden dat ik de afgelopen jaren voornamelijk actief ben geweest in de culturele sector waar ik bijvoorbeeld ook meeschreef aan subsidieaanvragen. In het bedrijfsleven schreef ik werkinstructies, voorstellen en andere interne documenten die ik hier helaas niet kan delen. 

Het Rode Loper Festival
Dejima, de opera

Thjum
(cabaretier)

Privé schrijf ik ook veel, bijvoorbeeld  filmreviews.

Klik hier voor algemene informatie en mijn CV.

contentmanagement

Een overzichtelijke website met foutloze teksten?

Laat dat maar aan mij over!

KLACHTAFHANDELING

Van ontevreden klant naar betrokken klant?

Mijn specialisme!

TEKST EN REDACTIE

Foutloze teksten en goedlopende zinnen?

Mijn passie!

RESEARCH

Alle info en achtergronden uitzoeken over een onderwerp?

I’m a dog with a bone!